Oliebollen en appelbeignets te koop op 28, 30 en 31 december 2019

Na de Kerstdagen bakken de leden van de Protestantse gemeente ‘De Morgenster’ weer hun traditionele, goed gevulde oudjaaroliebollen en appelbeignets. Dit gebeurt op een professionele manier, maar ook met een gezellige sfeer rondom de kerk. ‘De Morgenster’ is een kerkelijke gemeenschap, die onderdeel is van de Protestantse Kerk Nederland. Het kerkgebouw vindt u aan Herenweg 253 te Vinkeveen.

Vrijwilligers

Meer dan 80 vrijwilligers zorgen ervoor dat er duizenden bollen en beignets gebakken en verkocht worden. Elk jaar wordt twee keer gebakken: in oktober voor de ZWO (onze zendingscommissie) en in december voor de kerk. De verkoopopbrengst van de ZWO was dit jaar 1600 Euro voor hulp aan gevangenen in Albanië. De kosten van die oliebollen worden betaald uit de decemberactie.

Het bakken van de oliebollen en de appelbeignets vindt plaats in een speciale bakruimte. Deze is bij het kerkgebouw. Hiervoor is een speciale constructie bedacht, waardoor het bakken aan de vereiste voorschriften voldoet. Het recept dat gebruikt wordt bij het vervaardigen van de bollen levert een hoge kwaliteit bol op. 

Gewoon lekker

Er zijn mensen die drie dagen achter elkaar verse oliebollen komen kopen op het parkeerterrein bij winkelcentrum Zuiderwaard te Vinkeveen. De hele dag door worden daar vers gebakken oliebollen aangevoerd. Soms horen we dat ze er niet zo gaaf uitzien als op de markt, maar dat ze juist wel lekker gewoon zijn, ‘alsof je ze zelf hebt gebakken’. Het recept hebben we ooit overgenomen van een plaatselijke bakker en er niets aan veranderd (behalve verlaging van het zoutgehalte).”

Contant betalen heeft de voorkeur

In de werkgroep is veel discussie over pin-betalen. Pin-betalen op enkele dagen per jaar is relatief duur. Onze voorkeur gaat daarom uit naar contant afrekenen. Alleen in de marktkraam op het parkeerterrein kunt u indien nodig met pin betalen. Onze medewerkers zorgen ervoor dat het geld regelmatig in kluizen wordt opgeborgen.

Bestellen van oliebollen kan via de website. Thuis laten bezorgen is ook een mogelijkheid.

Er wordt dit jaar vers gebakken en verkocht op zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december 2019.

 

Oliebollenvinkeveen.nl